- Home
- Departments
- KBB ve Baş Boyun Birimi
KBB ve Baş Boyun Birimi
Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’nda; Kulak, Burun, Boğaz ve Baş Boyun hastalıklarının hem tıbbi hem de cerrahi tedavi hizmetleri en son bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında sunulmaktadır.
- Tedavisi Gerçekleştirilen Hastalıklar:
- Kulak Hastalıkları
- Koku Alma Bozuklukları
- Ses Bozuklukları
- Çınlama
- Burun Hastalıkları
- Gözyaşı bezi tıkanıklıkları, boğaz hastalıkları
- Yutma problemleri
KBB ve Baş Boyun Birimi
Tedavisi Gerçekleştirilen Hastalıklar
- Kulak Hastalıkları
- Koku Alma Bozuklukları
- Ses Bozuklukları
- Çınlama
- Burun Hastalıkları
- Gözyaşı bezi tıkanıklıkları, boğaz hastalıkları
- Yutma problemleri
- Kulak Enfeksiyonları
- Horlama ve Uyku Apnesi Tedavisi
- İşitme Kayıpları
- Burun Allerjileri
- Burun Kanamaları
- Nazal Polip
- Baş Dönmesi ve Denge Bozuklukları
- Akut ve Kronik Sinüzitin Tıbbi ve Cerrahi Tedavisi
- Estetik Burun Operasyonları ve Burun Tıkanıklığı Tedavisi
Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü; kulak, burun ve boğaz hastalıklarını, baş ve boyun bölgesindeki rahatsızlıkları konu almaktadır. Bölüm; gündelik yaşamı zorlaştıran, yaşam kalitesini düşüren belli başlı hastalıkların çözümüne yönelik tıbbi ve cerrahi hizmetleri yüksek kalite ve kapsamla sunmaktadır.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü’nde; tanı ve ilaçlı tedavi süreçlerinin yanı sıra endoskopik ameliyatlar, burun estetiği, kulak zarı tamiri, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarına yönelik ameliyatlar başta olmak üzere pek çok cerrahi operasyon da yapılmaktadır. Ayrıca ses ve konuşma hastalıklarına yönelik cerrahi müdahaleler de yine uzman hekimler ve sağlık ekibi tarafından, son teknoloji medikal ekipmanlar kullanılarak modern tedavi yöntemleriyle gerçekleştirilmektedir.
Kulak: Bir Kulak Burun Boğaz uzmanının benzersiz ilgi alanı kulaklardır. Bu ise duyma bozuklukları, kulak enfeksiyonları, denge bozuklukları, yüz siniri veya kafa siniri bozuklukları ve aynı zamanda dış kulak ve iç kulağın doğumsal hastalıkları ve kanserlerinin tıbbi ve cerrahi tedavisini kapsar.
Burun: Burun boşluğu ve sinüslerin bakımı , Kulak Burun Boğaz uzmanının ilk görevlerindendir. Burun boşluğu, paranasal sinüsler, allerji, koku alma ve burun solunum bozuklukları ve burunun dış görünümü ile ilgili bozukluklar Kulak Burun Boğaz uzmanlığının ilgi alanıdır.
Boğaz: Kulak Burun Boğaz uzmanlığına özel olarak bu uzmanlık alanına gırtlak ve üst solunum ve sindirim yolu veya sindirim borusu hastalıklarının tedavisi girer. Bunun içinde de ses, solunum ve yutma ile ilgili bozukluklar vardır.
Baş ve Boyun : Kulak Burun Boğaz uzmanları Baş ve boyun bölgesinin enfeksiyon hastalıkları, tümörleri (habis ve selim), yüz travması ve yüz deformitelerinin tedavisi için eğitilmişlerdir. Kozmetik, plastik ve onarım cerrahisi uygulamalarını yaparlar.
Bir Kulak Burun Boğaz uzmanı diğer tıbbi ve cerrahi uzmanlıklardaki doktorlarla çalışabilir. Kafa tabanı hastalıklarının tedavisinde beyin cerrahları, kozmetik ve travmatik deformite tedavisinde plastik cerrahlar, göz yakınındaki yapısal anormalliklerin tedavisinde göz doktorları, çene ve diş travmalarının tedavisinde ağız cerrahları, sinüs hastalıklarında alerji, deri kanseri tedavisinde dermatologlar, baş boyun kanser tedavisinde onkologlar, çocuk ve genel toplumda genel enfeksiyöz, doğumsal, travmatik ve habis hastalık ve bozuklukların tedavisinde pediatrist ve aile hekimleri ile ortak alan paylaşırlar.
Bademcik İltihabı (Tonsilit) Nedir?
Bademcik iltihabı da denen tonsilit, boğazın arka tarafındaki oval şekilli iki bezenin iltihaplanması anlamına gelmektedir. Tonsilit belirtileri arasında bademciğin şişmesi, boğaz ağrısı, yutmada güçlük ve boyun bölgesindeki hassas lenf düğümleri gösterilebilir.
Tonsilitlerin çoğu virüslerden kaynaklanan enfeksiyonlarla meydana gelir, ancak bakteriyel enfeksiyonlar da tonsilite neden olabilir.
Tonsilitin uygun bir şekilde tedavi edilebilmesi önemlidir, bu yüzden çabuk ve doğru bir teşhis gereklidir. Daha önce tonsilit tedavisinde sıkça başvurulan ameliyat seçeneği, artık tonsilitin sıkça görülmesi, tedaviye cevap vermemesi ve daha farklı sağlık sorunlarına yol açması durumunda uygulanır.
Tonsilite en sık çocuklarda rastlanır. Ara sıra tekrarlayabilir ya da kısa süre içinde geri gelebilir.
Tonsilitin 3 farklı türü vardır:
- Akut tonsilit: Bu belirtiler genellikle 3-4 günden 2 haftaya kadar sürebilir.
- Tekrarlayan tonsilit: Tonsilit yıl içerisinden birden fazla kez ortaya çıkar.
- Kronik tonsilit: Tonsilit enfeksiyonu uzun sürelidir.
Grip Nedir?
Grip virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. Virüsler genellikle enfekte bir kişinin hapşırması veya öksürmesi sonucunda hava yoluyla kişiden kişiye bulaşır.
Virüsler kapı kolları, kalem, kalem, klavye, telefon ve bardak veya yeme gereçleri gibi nesneler üzerinde de kısa bir süre yaşayabilmektedir. Yakın zamanda virüs bulaşmış biri tarafından dokunulmuş herhangi bir şeye dokunarak virüse temas edebilir, elinizi kendi ağzınıza, burnunuza veya gözlerinize dokundurduğunuzda virüsle enfekte olabilirsiniz.
Grip Belirtileri Nelerdir?
Hastalığın şiddeti ve belirtileri her hastada farklıdır. Tüm vücudu etkilemesine rağmen, grip solunum yolu hastalığı olarak adlandırılır. Grip hastalığının bazı belirtileri şunlardır:
- Genelde şiddetli seviyede olan öksürük
- Nefes nefese kalma
- Birkaç hafta süren yorgunluk
- Baş ağrısı
- Yüksek ateş
- Burun akıntısı veya tıkalı burun
- Şiddetli kas ve vücut ağrıları
- Hapşırma
- Farenjit
- Kusma ve ishal
Genellikle vücut ağrısı ve ateş gibi belirtiler 3-5 gün içinde kaybolmaktadır, öksürük ve yorgunluk gibi belirtiler ise 2 hafta veya daha uzun süre devam edebilmektedir.
Sağlık Rehberi
- 26 Eylül 2024
- Hayat Hastanesi
Okula İlk Adım
- 20 Şubat 2024
- Hayat Hastanesi
TORAKAL ÇIKIŞ SENDROMU
- 2 Ekim 2023
- Hayat Hastanesi
Holep Tedavisi
Hekimlerimiz ve Uzmanlık Alanları
- Acil Birimi
- Anestezi Uzmanı
- Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hst. Uz.
- Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı
- Çocuk Cerrahisi Uzmanı
- Çocuk Hastalıkları Uzmanı
- Dahiliye Uzmanı
- Dermatoloji Uzmanı
- Diş Hekimi
- Diyetisyen
- Eczacı
- Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
- Fizik Tedavi Uzmanı
- Genel Cerrahi Uzmanı
- Göğüs Hastalıkları Uzmanı
- Göz Hastalıkları Uzmanı
- İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı
- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
- Kardiyoloji Uzmanı
- Klinik Biyokimya Uzmanı
- Klinik Psikolog
- Kulak Burun Boğaz Uzmanı
- Nöroloji Uzmanı
- Ortopedi ve Travmatoloji
- Psikiyatri Uzmanı
- Radyoloji Uzmanı
- Romatoloji Uzmanı
- Üroloji Uzmanı