- Home
- Departments
- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Birimimiz deneyimli uzman kadrosu ile modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavi etmek amacıyla etkin, güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermektedir.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, kas, eklem, kemik ve omurga hastalıkları, yumuşak doku hastalıkları , sinir yaralanmaları gibi her yaşta insanları etkileyen, fonksiyon ve iş gücü kaybına neden olan hastalıklara, etkin tedavi uygulamak amacıyla hizmet vermektedir.
Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Bölümünün Uzmanlık Alanına Giren Tedaviler
- Tam ya da kısmi felçli hastaların hareketlerinin artırılması, koordinasyonun sağlanması ve kas gruplarının güçlendirilmesi
- Omurilik yaralanmaları bulunan ve serebral palsi hastalarının hayat kalitelerinin yükseltilmesi
- Spor yaralanmalarına bağlı olarak gelişen menisküs, kas zedelenmeleri, kırık ve diğer yaralanmaların rehabilitasyonu
- Romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıkların tanı ve tedavisi sonrasında özel fizik tedavi yöntemleri ile hastanın hareketlerinin artırılması
- Osteoporoz ve dejeneratif eklem hastalıklarının rehabilitasyonu
- Skolyoz olarak tanımlanan omurga eğriliği bulunan hastaların tedavisi
- Fibromiyalji ve miyofasiyal ağrı sendromuna bağlı gelişen hareket kısıtlılıklarının giderilmesi ve hastaların hayat kalitelerinin artırılması
- El yaralanmalarına bağlı olarak uygulanan mikro cerrahi operasyonlar sonrası rehabilitasyon
- Bel ve boyun fıtığı operasyonu öncesi ve sonrasında hastaların günlük aktivitelerine hızlı bir şekilde dönebilmesi için rehabilitasyon
- Boyun kaynaklı baş ağrıları tedavisi
- Kol ve bacakta görülen sinir sıkışmalarının tedavisi
- Boyun, sırt, bel ve diğer bölgelerde bulunan kas ve iskelet sisteminde var olan kas spazmlarının ve diğer problemlerin manuel terapi ile acısız ve etkili bir şekilde giderilmesi
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Nelerdir?
Egzersiz: Vücudun diğer bölgelerine göre kas ve dokuların zayıf olduğu alanların fiziksel aktiviteyle kuvvetlendirildiği, hastaların kas ve iskelet sisteminin güçlendirildiği tedavi yöntemidir.
Elektroterapi: Alçak ve yüksek elektrik akımı kullanılarak, ağrı ve kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak için yapılan tedavi şeklidir.
Fototerapi: Lazer ve UV ışınlarının doğru bölgelere uygulanması ile yapılan tedavi türüdür.
Hidroterapi: Su ile yapılan tedavi yönteminde hastalara sıcak su küveti, kontrast banyo, deniz suyu ile tedavisi, kaplıca ve girdap banyosu uygulanır.
Manuel Terapi: Herhangi bir ilaç, cihaz ya da alet olmadan elle yapılan bir fizik tedavi yöntemidir.
Mekanoterapi: Farklı aletler kullanılarak bel ve boyun çekme hareketlerinin yanı sıra kompres uygulamaları ve manipülasyonların uygulandığı fizik tedavi yöntemidir.
Termoterapi: Problemli bölgeye yüzeysel ya da derin ısı uygulamaları olarak tanımlanan bu yöntemde, sıcak paketler, yüksek frekanslı elektrik akımları diğer bir deyişle mikro dalga kullanımı, yüksek frekanslı ses yani ultrason tedavisi, kızılötesi ışın, güneş ışınları ve parafin banyosu ile yapılan tedavi türüdür.
Kriyoterapi: Ağrılı bölgeye uygulanan soğuk su paketi, buz torbası, sprey, sıvı nitrojen ve soğuk kompresler ile yapılan fizik tedavi türüdür.